1972 թվականին գրված նամակներից մեկում Վլադիմիր Նաբոկովը մանրամասն նկարագրում է իր սիրելի ուտեստի՝ աջին հայացքից պարզ թվացող պատրաստման եղանակը՝ գեղարվեստական որոշակի հավելումներով:
«Ջուրը կաթսայի մեջ եռացրեք, երկու ձու (մեկ անձի համար) հանեք սառնարանից։ Պահեք դրանք ծորակից տաք ջրի տակ, որպեսզի պատրաստ լինեն այն ամենին, ինչ սպասում է իրենց: Ապա մեկը մյուսի հետևից դրեք թավայի մեջ և թողնել, որ անխռով սահեն (եռացող) ջրի մեջ։ Խորհրդակցեք ձեր ձեռքի ժամացույցի հետ: Կանգնեք նրանց կողքին՝ գդալը ձեռքներիդ և զգոն, որպեսզի դրանք (հակված լինելով գլորվել աջ ու ձախ) հանկարծ կբախվեն թավայի անիծյալ կողերին:
Այնուամենայնիվ, եթե ձուն ջրում ճաքի (որը գնալով ավելի ու ավելի է խելագարի պես փրփրում) և սկսի սպիտակ ամպ սփռել իր շուրջը, ապա հանեք այն գդալով անմիջապես և դեն նետեք: Վերցրեք մեկ ուրիշը և ավելի զգույշ եղեք:
200 վայրկյան, կամ, ասենք, 240 (հաշվի առնելով ընդհատումները) անցնելուց հետո սկսեք ձվերը դուրս հանել։ Տեղադրել դրանք (կլոր ծայրով ներքև) երկու ձվի բաժակների մեջ: Փոքր գդալով թակեք շրջանաձև և ծակեք կեղև - կափարիչը: Պատրաստեք մի քիչ աղով և կարագով պատված հաց (սպիտակ): Կերեք»:
Վ.Ն.
նոյեմբերի 18, 1972 թ.